20100903

Írkaland 2010 - 0.Nap

Mondható 0.Napnak, mert ezen a napon volt az utazásos rész. Nyíregyházáról vonattal Ferihegyre, útközben a TréfiHangú mondta merrejárunk. Ferihegy1. Bemenés, szétnézés, várakozás a check-inre, közben arcKardaBeáta megtekintése. Aztán check-in sorbaállás, nem volt karám a birkáknak, ezért bizonytalanok voltak a sor folytatását illetően, és próbálkoztak pár elágazásban újsorfolytatást alapítani, hogy hamarabb jöjjenek, de végül rendet tettek nagyjából. Közben ismerős találása sorban közvetlenül előttünk (Óriáshamburgeres lány szinténDublinba). Nagycsomag (max.15kg) feladása, aztán irány a kapuk felé. Biztonsági ellenőrzés, kiscsomag átvilágítása (folyadékot ne!), bakancs, öv, stb levétele, áthaladás fémdetektoron. Sikerült, nem buktunk le. Az mondjuk igaz, hogy nem is volt nálunk semmi..
Aztán kapu megkeresése, félliter szénsavmentesásványvíz 500-ért, aztán felszállás a repülőgépre. Vagyis nem a gépre, hanem egy buszra, ami párpercután kellemetlennekmondható bazinagy benzinszag kíséretében arrébbvitt kb 50m-t, hogy felszállhassunk (gyalog 10-ed annyi idő alatt lett volna meg, de biztos ez is emberterelő csel). Helyfoglalás a fedélzeten, sikerült ablakmellé (és turbinamellé). 9:15. Felszállás (Készen állnak? Mondjuk már úgyis mindegy..) sötétban kifutón nagyongyorsulás, emelkedés sokáig. Semmi felhő, úgyhogy végig látszottak városok (nagyobbak közül Amszterdam, Norwich, Birmingham, Dublin). Óraátállítás.
Leszállás, át a Dublin Airporton (mozgó járdák), személyiigazolvány mutogatása, csomag felvétele, telefon Petinek, úton van. Épületből ki, parkolóházon át buszállomás, várás, telefon, keresés, inkábbLegyenEssoKút, buszsofőr megmutatta az irányt. De már jött Peti. Hello.
Vissza az autóhoz (Ford Ka 97), aztán Swordsba. Úton furák az irányok, az autóban meg a kormány és a sebességváltó pozíciója).
Ház megtekintése, alvóhelyen (PetiSzoba) lepakolás. Zuhi, melegszoba, 01:30, alvás.

Nincsenek megjegyzések: