20080821

Irányabalaton 2.

2.nap
ébredés. időpontja: ismeretlen.
első feladat: bevásárlás - avagy ismerkedjünk meg a Lila ABC-vel.
hát igen, a Lila ABC. kicsit mintha időcsapdába került volna ez a létesítmény, ami a helyi kultközért. a nevét a színéről kapta valószínűleg, vagy a neve miatt festették ilyen színűre. ezt már nem tudjuk meg, mint ahogy a pénztárosnénitől azt sem tudtuk meg, hogy Balatonlelle honnan kapta a nevét. annyit tudott, hogy valamikor Lölle volt, bár a jelenlegi szókincsünk alapján ez nem túl nagy segítség értelmes-szó kategóriában. utólag utánanézve azt írják a wikipedián , hogy "A Lelle magyar eredetű női név, jelentése: kürtös, kürtfúvó; lélek, lélegzik. Férfi párja: Lehel." az időcsapdára több dolog is utalt. például 10Ft volt a zsömle és a kifli. nem voltak vonalkódok használva, minden szépen be volt árazva levonóval. úgyhogy tökjó hangulata volt, ahogy a pénztárnál mindent pötyögtek be a pénztárgépbe.
a délelőtt maradék része a szálláshelyen telt el, gyorsan. aztán ebéd. éljenek a konzervgyártók! olyasmi kaját ettünk mintha főztünk volna, szóval sosem volt vele baj. ma pacalpörkölt és babgulyás a menü. ja és a tegnapi zacskóslevesről (amit estefelé ettünk) kiderült, hogy nem csak forróvízben kell áztatni, hanem 10percig főzni sem árt. ennek ellenére az is finom volt, ha a tészta ropogósságától eltekintünk..
kis pihenés, aztán a naptejkenési ceremónia és átöltözés, és újra irány a víz! vittünk matracot, és labdát. vagyis nem simán labdát, hanem egy Balcsi Ballt, amit arról lehet fölismerni, hogy egy zöld gumilabda, amire rá wan nyomtatva egy sematikusbalaton, és szegeden gyártják. fölmerült kérdének, hogy a pénztárosnéni Lölléje vajon nem-e valamiféle szegedi telepesek maradványemléke, akiknek azóta is elér a kezük idáig..
a matracra felszállás nem volt egyszerű, de már belekapaszkodva is jó mókának tűnt. a labdázás vízbevetődéssel nagyonakciós volt, valamint Beijing-hangulat idézése bármilyen meghallott fütty vagy sípszóra vízbevetődés és tetszőleges (értsd: saját) úszásnemekben rövidtávú (értsd: 5m) versenyszámok megnyerése.
kicsit kevesebben voltak a vízben, mint tegnap, állítólag a népek egy része 20-áig maradt. ennek örültünk.
néhány óra vizeskedés után (ami a vízből nemkijövést jelent, pedig vittünk plédet, csak minek) irány a szálláshely, pihenés, evés.
aztán ruhagyűjtés mosáshoz (kivéve az enyém, mert az nemjó mert színes.. 8-) ) , az áramellátó rendszer megbukott a boiler és a mosógép együtt működésén, és többször félsötétté varázsolta a házat a biztosítékleverés segítségével (jajaj.pánik.hehe) . boiler kikapcs. mosás befejez. boiler vissza. tvben párperc southpark megtekintése hang nélkül, aztán zuhi.
alvás.

Nincsenek megjegyzések: